Quantcast

L’Agropolis de Viladecans acull un projecte per triar una col d’alt valor afegit


L'Agrópolis acull el projecte BRAAVA, una iniciativa de la Fundació Miquel Agustí - UPC per triar un tipus de col d'alt valor afegit al Baix Llobregat.

Al llarg de quatre anys, i amb l'ajuda dels agricultors del Parc Agrari, es triarà un petit nombre de varietats entre les 120 inicials.

En aquesta primera fase s'hi inclouen varietats tradicionals, millorades i híbrids comercials que seran avaluades conjuntament.

L’Agròpolis és un espai físic al pol de Viladecans en el terme municipal de Viladecans destinat a ubicar projectes universitat-empresa, empreses de base tecnològica i centres i instituts de recerca.

L’objectiu del projecte BRAAVA és posar a disposició dels agricultors del Parc Agrari del Baix Llobregat noves varietats amb un alt valor afegit que els hi permeti competir en el segment de les bràssiques. Alhora es pretén associar aquestes varietats a segells de qualitat objectiva per tal que els consumidors identifiquin de manera més senzilla els valors afegits que presentin.

Durant els 4 anys del projecte, i mitjançant successius assajos de camp, es cultivaran més de 100 varietats diferents del gènere Brassica i es procedirà a la caracterització i valoració de totes elles.

Cada any, amb les dades de caracterització i les avaluacions es decidirà quines varietats tenen interès i per tants seran sembrades l’any següent i quines deixaran de formar part de l’estudi. La previsió és que s’aniran reduint el nombre de varietats a avaluar i això permetrà augmentar el nombre de caràcters, incloent així aspectes de rendiment, valors sensorial, resistència a patologies, valor nutricional…

#col #viladecans #agropolis #baixllobregat #agricultura

Secciones
Secciones
Nuestros restaurantes

1/5
Eventos recientes
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now