Quantcast

Quins aliments s’han d’evitar per reduïr els dolors articulars?


Diàriament ens enfrontem a additius i conservants químics molt perjudicials per a la nostra salut. Les recerques més recents indiquen que podrien ser la causa dels dolors i inflamació en les articulacions, sobretot en les persones amb malalties com la fibromialgia, gota, artrosis, artritis, hèrnies de disc, …..

A continuació et detallem una llista d'aliments que poden produir efectes inflamatoris i problemes en les teves articulacions. Evitar-los pot ajudar-te notablement.

Vegetals pertanyents a les solanàcies

Tota aquesta família pot ser un veritable malson per a tu. Estan incloses:

 • Patates

 • Tomàquets

 • Albergínies

 • Pebrots

 • Ajíes

 • Batatas

 • Paprika

Presta molta atenció a certs plats preparats amb aquests aliments perquè contenen un alcaloide anomenat solanina, responsable d'acumular els dipòsits de calci en els teixits. Evita aquestes verdures durant un mes i veuràs els resultats.

Aliments amb purines

Les purines quan es degraden a l’organisme produeixen àcid úric i ho va acumulant en el cos, sobretot en les articulacions i els teixits. Això provoca molts dolors i pot derivar en gota. Si sofreixes dolor i inflamació has de deixar de consumir:

 • Fetge

 • Ronyó

 • Sesos

 • Salses espesses

 • Brous preparats

 • Vedell o vedella

 • Panceta

 • Gall dindi

 • Areng

 • Verat

 • Musclos

 • Bacallà

 • Anxoves

 • Truita

 • Sardines

 • Bolets

 • Pèsols

 • Espinacs

 • Espàrrecs

 • Faves

 • Cigrons

 • Cervesa

Fruita seca i olis

No facis servir olis per cuinar més enllà del d'oliva extra verge. Alguns recomanen utilitzar el de linaza perquè és sa i contenen àcids grassos Omega 3, que tenen la capacitat de desinflamar les articulacions.

Quant a la fruita seca també tenen olis que, si bé són bons per a la salut, també poden augmentar la inflamació muscular i articular. Pots consumir-los, però en poca quantitat i no més d'una vegada a la setmana.

Làctics

Les persones que tenen artritis o que sofreixen de dolors en les articulacions experimenten símptomes més aguts en consumir làctics i més lleus en deixar-los de costat en la seva dieta diària. Dins d'aquest grup es troben:

 • Llet

 • Iogurt

 • Mantega

 • Margarina

 • Crema

 • Nata

 • Gelats

El component perjudicial que contenen aquest grup d’aliments és la caseïna. Si vols obtenir calci i proteïnes de millor qualitat, en lloc de consumir làctics tria:

Espinacs

Bleda

Ametlles

Llenties

Quinoa

Tofu

Farines

Les farines refinades de blat i sègol contenen gluten. A més de no ser aptes per celíacs també produeixen inflamació gastrointestinal. A més provoquen inflor en les articulacions per a aquells que pateixen artritis i empitjora els seus símptomes.

En lloc de farina blanca tria una que sigui integral.

Ous

És un fet contradictori. Aquest aliment, que està present en centenars de receptes tant dolces com a salades. Els ous són una gran font de proteïnes però no estan recomanats en el cas de sofrir artrosis ja que poden causar dolor i inflamació.

Això es deu al fet que rovell de l’ou conté un element anomenat àcid araquidónic el qual es converteix en inflamatori en ser ingerit. En deixar de consumir ous notaràs menys inflor i dolor en les teves articulacions. I per afegir proteïnes al teu cos millor escull les d'origen vegetal (llegums i cereals).

Cítrics

Algunes persones amb gota o artrosis han experimentat millores en les seves articulacions en deixar de consumir aquestes fruites, siguin crues o cuites. Dins dels cítrics s'inclouen:

 • Taronja

 • Llimona

 • Mandarina

 • Llima

Perquè el teu cos tingui la quantitat necessària de vitamina C que reforça el sistema immune i evita malalties de tot tipus és necessari ingerir entre 75 i 90 mg per dia (segons siguis dona o home). Per a això pots optar per hortalisses que són riques en vitamina C i no són cítrics, o altres fruites:

Bròcoli

Papaya

Kiwi

Guayaba

Fresa

Cafè i te

La cafeïna, i en menor mesurada la teína, agreugen la inflamació en persones amb artritis. A més, beure varies tasses de te al dia redueix la quantitat de minerals i vitamines que es troben en el cos. El mateix ocorre amb la xocolata.

No s'aconsella consumir aquests aliments immediatament després d'esmorzar o sopar, per exemple. Els refrescs de cola tenen efecte similar, a més de causar altres problemes a la salut.

#artrosis #artritis #baixllobregat #barcelona #restauración #gastronomía #salut #menjarsa #menjarbe #gastroteca #gota #inflamación #dolordeespalda #dolorarticular

Secciones
Secciones
Nuestros restaurantes

1/5
Eventos recientes
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now