Quantcast

La Flama del Canigó, el solstici d’estiu i la revetlla de Sant Joan al Baix Llobregat


La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any, entre el 22 i el 23 de juny. S'inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país. Està emparentada amb altres festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus, com les falles d'Isil, Alins, Durro, Vilaller, Barruera, Pont de Suert i Andorra o la crema d'eth Haro de la Val d'Aran, on el foc que baixa de la muntanya també és el protagonista de la nit. Però més enllà d'aquesta festa, la Flama del Canigó té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana.

Aprofitem aquestes línies per desitjar-vos que la flama encengui els vostres cors i per descomptat la foguera de Sant Joan que tots portem a dins nostre.

Feliç revetlla de Sant Joan 2016! Gaudiu-la molt!

LaGastrotekaOnline

#revetllasantjoan2016 #baixllobregat #flamacanigó #gastronomía #restauració #restaurantes #restaurants #comer

Secciones
Secciones
Nuestros restaurantes

1/5
Eventos recientes
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now