Quantcast

Ja tenim aquí la Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat i La Ruta Gastronòmica


El reconeixement que les cireres torrellenques tenen arreu del país es deu a la seva qualitat en el sabor, la forma i el color. I això és gràcies al conreu de proximitat d’una desena d’agricultors que treballen la terra incansablement en un espai de centenars d’hectàrees. La història i l’economia de Torrelles estan estretament lligades al cultiu de les cireres.

Enguany Torrelles de Llobregat i la seva gastronomia tornen a ser-hi de Festa els dies 4 i 5 de juny. 36a La Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat arriba amb més força que mai. Amb un munt d’activitats entre les que destacarem la Ruta dels cirerers Dissabte 4 de juny de 2016, a les 8.30h. Sortida, des de la plaça de l’Ajuntament. Una ruta per conèixer els camps de cirerers del municipi. Torrelles conserva actualment unes dues-centes hectàrees de terreny de conreu, la major part del qual produeix la fruita tant preuada, la cirera. Es tracta d’un recorregut de dues hores i mitja.

I per a aquells que us agrada menjar i menjar bé, La Ruta Gastronòmica de La Festa de la Cirera de Torrelles enguany us ofereix un recorregut molt més que interesant.

RUTA GASTRONÒMICA FESTA DE LA CIRERA DE TORRELLES

La fruita per excel·lència a Torrelles de Llobregat es transforma en exquisits plats o tasts durant el cap de setmana del 4 i 5 de juny. La cirera no només es l’ingredient que es transforma en productes elaborats com ara la confitura de cirera, el licor i el vi de cireres o deliciosos dolços, sinó que és també la base de plats cuinats amb imaginació. Amb aquesta filosofia i el respecte cap al producte local, els restaurants i bars locals consoliden aquesta edició la Ruta Gastronòmica de la Festa de la Cirera que celebra ja la seva 9a edició. Aquesta 36a edició els establiments que hi participen amb menús, tasts i postres elaborats amb cireres de Torrelles són:

Restaurant A Delit / C. de la Plana, 14 – T. 93 689 08 68 Rest. Can Balasch de Baix / Can Balasch de Baix, s/n – T. 93 689 08 51 Restaurant Cal Joan / Ctra Torrelletes, 1 Bx – T. 93 689 11 41 Restaurant Cal Frare / Raval Mas, 31 – T. 93 689 07 81 Bar la Plaça / Plaça Sant Martí, 1 – T. 93 689 18 13 Bar Can Cireuet / CEM Can Roig – Pl. de Can Roig, s/n – T. 678 94 71 31 Cocteleria La Gata Maula / C. Major, 57 – T. 93 689 11 41 Bar Restaurant Al Punt / C. Rafael Casanova,10 – T. 93 689 26 61 Restaurant El Petit Mirador / C. Cirerers, 25 – T. 93 689 25 78 Bar El Cap Quadrat / C. Major, 32 – T. 93 689 10 81 Bar Sant Martí / Plaça Sant Martí, 3 – T. 93 689 11 46

Però per a aquells que us apunteu a tot aquí us deixem tota la programació de l’esdeveniment cirerer de Torrelles de LLobregat !

PROGRAMA D’ACTIVITATS FESTA DE LA CIRERA DE TORRELLES

DIVENDRES 3 DE JUNY

17.30h – 21h / Zona de Barraques (Cal Joc) Torneig de ping pong. Cal apuntar-se a l’Espai Jove (Can Pinyons, de dilluns a divendres de 16 a 20h) o al Facebook Joves Torrelles. Organitza: Espai Jove

17.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Taller artístic, pels més petits (amb aquarel·les, plastilina, etc.), i pels grans (paper marmolat amb escuma i pintura). Organitza: AMPA de l’escola Sant Martí

17.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Taller familiar de dansa. La dansa i el teatre de l’Índia s’entremesclen per a contar les històries màgiques dels seus deus, amb l’exploració de nous moviments. Per a nens de 4 a 7 anys. Organitza: Associació de dones Pla de les Bruixes

18.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Exhibició aeròbic. Mostra de balls realitzats per les alumnes de Tot Gimnàstica. Organitza: Tot Gimnàstica

18.30h / Biblioteca Municipal Pompeu Fabra Taller de melmelada de cirera. A càrrec de la Laia Santaugini (Can Balasch de Dalt). Més informació: www.canbalasch.cat. Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra.

21h / Zona de Barraques (Cal Joc) Concurs de titius. Es tracta de beure en porró a la vegada que es va dient en veu alta “titi-un”, “titi-dos”, “titi-tres”… i així successivament fins que el bevedor no pot beure més. Inscripcions al moment (a partir de 18 anys). Organitza: Club de futbol americà Legends

21h / Zona de Barraques (Cal Joc) Sopar de carreters. Sopar popular on cadascú es fa el seu propi plat a la brasa i on es disposa de taules i cadires per fer-ne un espai acollidor. Venda de tiquets durant la tarda de divendres, a la barraca de La Troka. Preu: 4 €. Organitza: Associació juvenil Casal de Joves de Torrelles ‘La Troka’.

22h / Zona de Barraques (Cal Joc) Torneig de regates. Diversos equips competeixen entre ells bevent gots de cervesa amb el mínim temps possible. Inscripcions el divendres per la tarda a la barraca de La Troka. Preu: 3 € (a partir de 18 anys). Organitza: Associació juvenil Casal de Joves de Torrelles ‘La Troka’.

23h / Zona de Barraques (Cal Joc) Discoteca amb DJ’s locals. Gaudeix d’una nit amb música i animació per tots els públics. Organitza: Col·lectiu Èxit – Sortida d’Emergència.

DISSABTE 4 DE JUNY

8.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Passejada pels camps de cirerers. Durada aproximada: 2h 30 min. Organitza: Centre Excursionista Torrellenc.

11 – 13h / Zona de Barraques (Cal Joc) Taller d’experimentació i jocs d’aigua. Els més petits podran remenar i treballar amb diferents tipus de materials i activitats al voltant de l’aigua: taller de bombolles, globus d’aigua, aigua de colors… Es recomana portar roba de recanvi o adient. Organitza: AMPA de l’escola Sant Martí

11h / Zona de Barraques (Cal Joc) Taller de Jumping Clay. Modelatge amb l’argila de colors Jumping Clay que s’asseca a l’aire, sense necessitat de cap forn. Inscripcions al moment. Preu: 2,5 €. Organitza: AFA de l’escola Can Coll

11h / Biblioteca Municipal Pompeu Fabra Xerrada sobre l’hidromel. A càrrec d’en Joan Guillamon del Rebost del Monjo. Més informació: www.elrebostdelmonjo.com. Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra.

11 – 13.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Jocs gegants de carrer i animació amb jocs populars. Una cinquantena de jocs de fusta muntats a sobre de taules i per a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb el jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

11.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Concurs de truites. Nosaltres hi posem els fogonets i els ous, tu portes la paella i els ingredients addicionals. 2 consumicions gratuïtes per cada participant. Inscripcions al moment. Places limitades. La truita serà de 8 ous. Jurat popular. Premi pel guanyador. Organitza: Colla de Diables de Torrelles

12h / Ateneu Torrellenc Inauguració de la Festa de la Cirera 2016.

12h / Biblioteca Municipal Pompeu Fabra Xerrada: ‘Com fer els teus fills lectors’. Estratègies i idees de com treballar la lectura a casa. Adreçada a pares i mestres. Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

12.30h / Ateneu Torrellenc Obertura exposició i mercat de la cirera

12.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) L’hora del conte: El gran llibre de les històries imaginades… de les tradicions. La narradora Núria Clemares es transforma en la fada Parauleta, i a partir d’un llibre gegant ple d’il·lustracions de contes convidarà als petits assistents a imaginar noves històries. D’aquesta manera la fada podrà reescriure el conte inventat entre tots i així omplir el Gran Llibre. Per nens i nenes, entre 4 i 10 anys (amb la col·laboració dels pares i mares). Organitza: Fundació Antigues Caixes Catalanes i Grup BBVA

13h / Zona de Barraques (Cal Joc) Vermut. Fes obrir la gana tot gaudint d’un bon ambient. Organitza: Zona de Barraques

1

6.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Taller de Diables (pirotècnia i percussió). Els nens podran sentir-se part d’un correfoc, i aprendre a ‘cremar’ amb les forques. A partir de 6 anys. Preu: 5 €. Cal portar guants i ulleres. També podran experimentar el so de la percussió (activitat gratuïta). Inscripcions al moment. Organitza: Colla de Diables de Torrelles

16.30 – 13.30h / Carrer Sant Pau Jocs gegants de carrer i animació amb jocs populars. Una cinquantena de jocs de fusta muntats a sobre de taules i per a terra. Jocs que recorden aquells que jugaven els nostres pares i avis. Tothom hi pot participar: els nens aprenen a jugar amb el jocs tradicionals i els grans recorden la seva infantesa.

17h / Terrassa de l’Ateneu Torrellenc Combos al carrer. Amb les actuacions de: Vikipedi@s (reggae i clàssics), H:L:M (Pop mediterrani), Black Scorpions (Teen Rock), Money&Cigarrettes (Clapton inspiration band) i Hot Rebel (Beat Oldies Tones). Organitza: Espai Musical Tempo de l’Ateneu Torrellenc.

18h / Zona de Barraques (Cal Joc) Conte animat. Vine a cantar i ballar a través d’un conte amenitzat amb música en directe. Organitza: Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

19.30h / Zona de Barraques (Cal Joc) Exhibició de danses ètniques orientals. Dansa del ventre i de fusió a càrrec de la professora i ballarina Aiht Bera, el grup de dansa LifeToLove, les alumnes de dansa oriental de Torrelles i amigues col·laboradores. Organitza: Associació de dones Pla de les Bruixes

21h / C. Sant Pau Sopar Quina barra tenim els de Torrelles! Organitza: grup de Blancs de l’Esplai Arc de Sant Martí.

21h / C. Sant Pau Sopar Quina barra tenim els de Torrelles! Organitza: grup de Blancs de l’Esplai Arc de Sant Martí.

21.30h / Carrer Major (cantonada amb c. Can Coll) fins al parc de Can Sostres * Correfoc amb la colla de Diables de Torrelles, i una colla convidada. Organitza: Diables de Torrelles.

23h / Zona de Barraques (Cal Joc) Concert de The Generation Blues Band. Vine a rememorar els clàssics del rock’n’roll, rock sureny i del blues amb aquesta banda amb més de 10 anys sobre els escenaris.

00.30h – 4h / Zona de Barraques (Cal Joc) Concert del grup de versions Rocktambuls. Viu un directe esbojarrat, i no dubtis en ballar, saltar i cantar sense parar amb un repertori que va des del pop rock català, al funky o ska més divertit, sense deixar de banda els grans clàssics del rock.

DIUMENGE 5 DE JUNY

10.30h / Carrer Sant Pau Mostra d’arts i oficis. Artesans i mestres artesans com el bufador de vidre, el retaulista, el picapedrer, l’escultor o el cisteller, entre d’altres. Tots ells elaboraran productes i/o objectes relacionats amb les cireres.

10.30h / Església de Sant Martí de Torrelles Celebració eucarística amb ofrena de cireres. Organitza: Parròquia de Sant Martí

11 – 13h / Zona de Barraques (Cal Joc) Taller d’experimentació i jocs d’aigua. Els més petits podran remenar i treballar amb diferents tipus de materials i activitats al voltant de l’aigua: taller de bombolles, globus d’aigua, aigua de colors… Es recomana portar roba de recanvi o adient. Organitza: AMPA de l’escola Sant Martí

11h / Zona de Barraques (Cal Joc) Exhibició Taekwondo infantil i MasterClass de Music Combat i Zumba. Organitza: Taekwondo Torrelles Club

12h / Parc de Can Sostres * Festival dels Colors (Holi Festival). A l’Índia cada any es dóna la benvinguda a la primavera amb una festivitat on es llança pols de colors brillants com a símbol de felicitat, tractant d’emular els colors alegres de les flors. És un moment màgic, d’alegria, diversió i música, però sobretot espiritual, ja que també es commemora el triomf del ‘bé’ contra el ‘mal’. Preu bossa de pols (100 g): 2 €.

12h / Zona de Barraques (Cal Joc) Exhibició i MasterClass de Country.

12h / Carrers de la fira Animació i ritme amb el grup de percussió Maracatú de l’Ateneu Torrellenc

14h / Zona de Barraques (Cal Joc) Paella popular. Venda de tiquets a Nins i Nines del 23 de maig a l’1 de juny (tiquets limitats). Preu: 5 € (anticipat) i 6 € (al moment). Organitza: Grup dels Negres del Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

17 – 19h / Can Pinyons Circuit obert d’slot. Et deixem el comandament i el cotxe. Activitat gratuïta. Els menors de 12 anys hauran d’anar acompanyats per un adult. Organitza: Associació Modelisme Torrelles

18.30h / Cal Joc Acte de cloenda i lliurament de premis dels concursos Millor Presentació –Cirera d’Argent- i Millor Qualitat –Cirera d’Or-, i sorteig d’una tablet per part de l’AFA de l’escola Can Coll.

#TORRELLES #FESTADELACIRERA #GASTRONOMIA #BAIXLLOBREGAT #BARCELONA #RESTAURANTS #LAGASTROTEKA

Secciones
Secciones
Nuestros restaurantes

1/5
Eventos recientes
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now