Quantcast

Castelldefels (Barcelona) s’afegeix a l’any de la restauració sense gluten


La situació del mercat sense gluten al Baix Llobregat i Barcelona ha variat substancialment en aquests darrers anys en què a l’1% de la població, que les estadístiques ens diuen és celíaca, hem de sumar-li el 6% de persones sensibles al gluten. És a dir, el 7% de la població catalana menja sense gluten per prescripció mèdica. I el tema no s’atura aquí, doncs l’índex anual de noves diagnosis es xifra en un 15%. Sense oblidar-nos tampoc del mercat, cada vegada més emergent, format per persones que segueixen una dieta lliure de gluten com a elecció personal.

Però... què ha passat en tot aquest temps amb els restaurants?. Malgrat que aquesta ha estat una de les reivindicacions del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat a Barcelona i de l’Associació Celíacs de Catalunya al llarg dels darrers anys, només el 3% dels establiments alimentaris catalans ofereixen en l’actualitat plats aptes per a celíacs, el que dificulta molt que el col·lectiu pugui gaudir d’un bon àpat fóra de casa amb total seguretat i confiança. I si ja és difícil en les grans ciutats, encara ho és més en moltes poblacions d’arreu del país en què no hi ha cap establiment acreditat.

Per millorar aquesta situació, els presidents de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració – FIHR, a la que pertany el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, acaben de signar un acord de col·laboració pel qual ambdues entitats treballaran plegades per assegurar l’increment del nombre d’establiments aptes per a celíacs, així com l’estricte coneixement dels protocols de seguretat alimentària en la restauració sense gluten per part dels seus responsables, associats a algun dels 13 Gremis que formen part de la FIHR: Bages, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Alt Penedès, Osona, Terrassa, Anoia, Baix Llobregat Centre-Nord, Castelldefels i Baix Llobregat, Vallés Occidental Sud i Barcelonès, Sitges, Viladecans i Solsonès.

#restauració #gluten #sensegluten #baixllobregat #aliments #lagastroteca

Secciones
Secciones
Nuestros restaurantes

1/5
Eventos recientes
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now