Quantcast

31a Festa de la Cirera Santa Coloma de Cervelló (Barcelona) 27, 28 i 29 de maig.


La Cirera és una festa d’arrel tradicional que pretén donar a conèixer el fruit més apreciat a Santa Coloma de Cervelló (Barcelona): LA CIRERA.

La festa de la cirera de Santa Coloma de Cervelló no és només un homenatge al fruit per antonomàsia del nostre poble. És una manera de posar en valor la tasca dels nostres pagesos i pageses, i de reconèixer tota una forma de treballar i viure. No hem d’oblidar que actualment el Baix Llobregat n’és una de les principals zones productores de cirera, i concretament a Santa Coloma de Cervelló s’hi fan les més primerenques.

L’atractiu principal de la festa és la MOSTRA DE LA CIRERA, una exposició que cada any canvia la seva sorprenent decoració, però sempre amb la cirera com a protagonista. El fil temàtic de la Mostra enguany és la CULTURA JAPONESA. Les escenes recrearan ambients i tradicions d’aquest acultura ancestral. A més es faran activitats relacionades amb aquest eix temàtic.A més de la visita en horari diürn, des de l’any passat també es pot visitar la Mostra en unes hores concretes de la nit. Les VISITES NOCTURNES però són especials, el visitant fa el recorregut per al Mostra acompanyat dels protagonistes de l’escenari, i viuen una experiència sorprenent.

La festa i el seu MERCAT DE LA CIRERA són una bona oportunitat per comprar aquest fruit tant preuat. Hi podreu comprar 4 classes de cireres que per aquesta època es troben en el seu punt òptim de maduració: la Prime Giant, una cirera molt madura, amb una carn forta i dolça; la Starkin, dolça però amb un punt d’acidesa molt característic, ideal per a macerar amb aiguardent i aconseguir unes delicioses postres; la Van, una cirera que és més grossa que les altres; i la Lapins, per als que els agraden les cireres una mica més verdes.El mercat de la cirera obre durant tot el cap de setmana, de 10 del matí a 8 del vespre.

En un espai emblemàtic i amb una ambientació especial hi trobareu el MERCAT PAGÈS, on es poden trobar les propostes gastronòmiques més autèntiques. I si us agrada l’artesania, podreu passejar i guaitar les paradetes de la FIRA D’ARTESANIA.

Diumenge quan es faci fosc serà el moment de posar el punt i final a la 31a Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló. Començarem a esclafar l’ambient amb la BATUCADA de Toquikitoqui, i tot seguit un CORREFOC pels carrers del casc antic, a càrrec dels Diables de la Colònia Güell. El recorregut acabarà al parc de Can Lluch amb un fi de festa “infernal”. Un espectacle pirotècnic acomiadarà la Festa i marcarà el punt d’inici de preparació de la Festa de l’any vinent.

A més de comprar cireres i gaudir de la programació cultural i tradicional que oferim, la visita a Santa Coloma de Cervelló també es pot aprofitar per a conèixer l’entorn modernista de la Colònia Güell i la seva Església, obra del genial arquitecte Antoni Gaudí. Podeu trobar més informació al web http://www.gaudicoloniaguell.org/ca.

Troba els millors restaurants del Baix Llobregat. Per dinar o sopar a Sant Boi en família, en parella o en grups d'amics. Consulta l'oferta de LaGastrotekaOnline"

#restaurantesensantacoloma #festadelacirera #santacolomadecervelló #cirera #culturajaponesa #mostradelacirera #fruta #productefresc #lagastroteca #lagastrotekaonline

Secciones
Secciones
Nuestros restaurantes

1/5
Eventos recientes
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now